Ви зараз переглядаєте Дуда планирует посетить Харьков

Дуда планирует посетить Харьков

Однак президент ще не прийняв остаточне рішення. Перед цим мають пройти консультації з урядом

 

Президент Польщі Анджей Дуда планує відвідати Харків у грудні. Про це повідомив голова кабінету президента Кшиштоф Щерський.

Однак перед ухваленням рішення стосовно візиту мають пройти консультації з урядом. «Президент очікує, що тоді МЗС прокоментує (візит – ред.)», – додав Щерський.

Таким чином голова кабінету президента прокоментував висловлювання глави Міністерства закордонних справ Польщі Вітольда Ващчиковського. Нагадаємо, міністр сказав, що йому буде цікаво, «чи рекомендувати польському президенту візит в Україну в даний момент».

Це робоча поїздка з метою переговорів з владою України і представниками ОБСЄ стосовно прийняття Польщі в якості непостійного члена Ради Безпеки ООН.

Щерський зазначив, що це важливий геополітичний інтерес Польщі. Одночасно він підкреслив, що «польсько-українсько відносини мають складний характер і не зводяться лише до питань безпеки».

«Як завжди, президент в своїх рішеннях стосовно міжнародної політики буде керуватися польським національним інтересом і випливаючої з нього багатогранної оцінки дій наших партнерів», – додав він.

PAP/Д.Ю.

 

Джерело: polradio.pl

Залишити відповідь

Замовити безкоштовну консультацію








callback